ΑΡΧΙΚΗ    ΝΕΑ-ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ    ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ    ΒΙΝΤΕΟ  ΘΕΑΤΡΟ
     BLOG   CONTACT   LINKS   PRESSKIT
Untitled Document
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο χειμώνας δε θα 'ρθεί 2003
Δελτίο Τύπου
Στίχοι
Playlist
Μυστήριο καλύπτει τον πρώτο προσωπικό δίσκο του τραγουδοποιού Στάθη Δρογώση με τίτλο: «Ο χειμώνας δε θα ʼρθει» που κυκλοφορεί από τη Minos-EMI. Πρώτα απʼ όλα ο τίτλος! Ο ίδιος ο Στάθης διαψεύδει ότι είναι μέλος αίρεσης που περιμένει το τέλος του κόσμου αυτό το φθινόπωρο. Αντίθετα επιβεβαιώνει τις φήμες που τον φέρουν τραγουδιστή και έναν από τους βασικούς συνθέτες του συγκροτήματος «Τα φώτα που σβήνουν» το οποίο όμως, έχοντας κυκλοφορήσει δύο δίσκους, δεν υπάρχει πια!
 
Ο Γιάννης Κότσιρας ο οποίος συμμετέχει στο πρώτο single του δίσκου, στο «Βιαστικό πουλί του νότου» τραγουδώντας μαζί με το Στάθη, λέει ότι στο στούντιο τη μέρα που ηχογραφούσαν, ένα παράξενο, τρομαγμένο κορίτσι μπήκε
φωνάζοντας σε όλους ότι είχαν έρθει αργά και ότι πρέπει να φύγει για το σταυρό του νότου! Ο Μανώλης Φάμελλος που ήταν παρών, ως παραγωγός του δίσκου, στο περιστατικό, προσθέτει ότι την κοπέλα την έλεγαν Λήδα (ήταν μήπως η Λήδα από το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου;) και ότι ο Στάθης της είπε στεναχωρημένος να μην περάσει ποτέ από την Αντέλμα.

Οι ζωγραφιές στον τοίχο, μας λέει ο Στάθης, δε σημαίνουν τίποτα. Τότε γιατί επαναλαμβάνονται σʼ όλο το βιβλιαράκι με τους στίχους; Και είναι αλήθεια ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο στοιχειωμένο σπίτι της Χρυσολωρά στο λόφο του Στρέφη; Ο Στάθης που έμενε εκεί μέχρι λίγο καιρό, εξηγεί ότι δε μπορούσε να φύγει πριν ολοκληρωθεί ο δίσκος λόγω κάποιας μυστηριώδους συμφωνίας με τον κύριο Πατμάνογλου, το σπιτονοικοκύρη, που τώρα κατοικεί στην Αντέλμα την πόλη των νεκρών. Συμφωνία για διαρκή έμπνευση; Κανείς δε ξέρει. Όλοι κρατούν το στόμα τους κλειστό . Ένα ποίημα της γιαγιάς του Στάθη όμως, που είναι «κρυφό» στο δίσκο ίσως εξηγεί τα πάντα...

Τα τραγούδια του Στάθη κρύβουν παράξενες ιστορίες για φιλίες που χάθηκαν και ξαναβρέθηκαν, για αγάπες που ξεχάστηκαν, για σπίτια παλιά και αγαπημένα, για την νοσταλγία και τη λησμονιά ,μα κυρίως για την πορεία μας σʼ αυτή την «πολιτεία δίχως σπίτια» ψάχνοντας για «δρόμους που βγάζουν σʼ ένʼ ανοιχτό ουρανό»

O δίσκος ετοιμαζόταν περίπου για δυο χρόνια με περιπετειώδη τρόπο (διάλυση του συγκροτήματος και αλλαγή εταιρίας).

ΑΡΧΙΚΗ   ΝΕΑ-ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ   ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ   ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ   ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ   ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ   ΒΙΝΤΕΟ  ΘΕΑΤΡΟ
  BLOG   CONTACT   LINKS   PRESSKIT

 

Design: Dramamini | Hosting & Development: Strategic Internet Solutions