ΑΡΧΙΚΗ    ΝΕΑ-ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ    ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ    ΒΙΝΤΕΟ  ΘΕΑΤΡΟ
     BLOG   CONTACT   LINKS   PRESSKIT
Untitled Document
ΘΕΑΤΡΟ SHOWBUSINESS! από τους ΜΠΟΥΦΟΝΟΥΣ

Η θεατρική Ομάδα Μπουφόνων, που συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τις παραστάσεις του έργου της Βίλης Σωτηροπούλου "Υψηλή Μαγειρική των Σχέσεων" στο Vanilla bar- theater, ξεκινάει παραστάσεις και με ένα καινούριο έργο της ίδιας, το "Showbusiness!".

Μετά τις 20 Φεβρουαρίου η "Υψηλή Μαγειρική" θα παίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και το "Showbusiness!" κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη την ίδια ώρα.

Λίγα λόγια για το έργο:
Η Άντα έχει διακριθεί στο ριάλιτι "φαντάσματα, πείνα και τέχνη", μαζί όμως με το φίλο της το Μάνο ακολουθεί το ποιοτικό θέατρο, παίζοντας σε θεατρικές ομάδες, έργα Σέξπιρ, Πίντερ, Τσέχοφ. Η μητέρα της Άντας, η Λίτσα, μαγείρισσα στο επάγγελμα, προσπαθεί να ωθήσει την κόρη της να μπει στη σόου μπίζνες. Λίγα χρόνια μετά οι δύο νέοι κουρασμένοι από τις δυσκολίες του "ποιοτικού" θεάτρου αποφασίζουν να αλώσουν τον χώρο των σόου μπίζνες. Γνωρίζουν και εμπλέκονται σε περιπέτειες και διάσημες σταρ και με προέδρους. Έτσι, αντί να αλώσουν, αλώνονται και καπελώνονται από τις ανάγκες του "επαγγέλματος" και δεν τους σώζει ούτε η Λίτσα- που έχει αλλάξει πλέον επάγγελμα και είναι μάνατζερ.

Στο "Showbusiness!" εκτός από τη συγγραφή του έργου και των στίχων των τραγουδιών, η Βίλη Σωτηροπούλου έχει κάνει και τη σκηνοθεσία, τη μουσική των τραγουδιών έγραψε ο Στάθης Δρογώσης, το studio των ηθοποιών έκανε η Αριέττα Μουτούση και ο Πέτρος Αποστολόπουλος που είναι και βοηθός σκηνοθέτη, τα σκηνικά και τα κοστούμια έκανε ο Σπύρος Κωτσόπουλος και τις χορογραφίες η Ελεονώρα Μεγεντησίδη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκος Αναστασόπουλος, Αναστασία Γκολέμα, Δήμητρα Παξινού και Βίλη Σωτηροπούλου.

''SORRY, SOLD OUT'' των EX ANIMO

Η ομάδα "ΕΧ ΑΝΙΜΟ" παρουσιάζει στο Θέατρο της Άνοιξης την παράσταση "SORRY, SOLD OUT!". Ένα σατιρικό, αυτοσαρκαστικό παιχνίδι για την αλήθεια και το ψέμα στο θέατρο και στη ζωή. Βασισμένη σε μια ιδέα του Γιάννη Μαργαρίτη, η παράσταση χτίστηκε μέσα από τους αυτοσχεδιασμούς της ομάδας και πραγματεύεται την πορεία πέντε νέων ηθοποιών από τη στιγμή της απόφασής τους να ασχοληθούν με το θέατρο μέχρι την πρώτη επίσημη πρεμιέρα της θεατρικής τους ομάδας. Μέσα από ένα κωμικό, σαρκαστικό πρίσμα, τους παρακολουθούμε να έρχονται αντιμέτωποι με αντιξοότητες και απρόοπτες καταστάσεις, όπου το γέλιο συναντά την πίκρα, η αισιοδοξία να εναλλάσσεται με τη μελαγχολία, η χαρά με την απογοήτευση, η επιμονή με την παραίτηση. Η μαγεία όμως του θεάτρου είναι διάχυτη και το όνειρο ζωντανό!

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Μαργαρίτης σημειώνει:
"Το σώμα, η κίνηση, η χειρονομία, ο ήχος και η γκριμάτσα, αποτελούν τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για να χτιστεί αυτή η παράσταση. Το χιούμορ, ο σαρκασμός και η ειρωνεία προσδιόρισαν από την αρχή την διάθεση.

Πατώντας στα χνάρια μιας παλιάς, όσο και το θέατρο, τεχνικής που με την πάροδο των χρόνων εκσυγχρονίστηκε, δουλέψαμε επί τρεις μήνες, αυτοσχεδιάζοντας συνεχώς πάνω σε θέματα αυτής της ίδιας της θεατρικής πραγματικότητας, δημιουργώντας μια παράσταση που έχει στην καρδιά του ενδιαφέροντος της, τον βασικότερο συντελεστή της που είναι φυσικά ο ίδιος ο ηθοποιός.

Ίσως η επιλογή και το όραμα αυτής της παράστασης δεν ήρθαν τυχαία. Οι ηθοποιοί αυτής της προσπάθειας, ήταν μέχρι πρόσφατα μαθητές μου στην Δραματική Σχολή. Για τρία ολόκληρα χρόνια δουλεύαμε σε έργα και σε τεχνικές. Ο αυτοσχεδιασμός, η τεχνική των κλόουν, η μάσκα, η αφηγηματική μίμα, το ψυχολογικό θέατρο, η τραγωδία ήταν η καθημερινή μας απασχόληση. Όταν λοιπόν ήρθαν και μου ανακοίνωσαν την απόφασή τους να φτιάξουν την δική τους θεατρική ομάδα και ταυτόχρονα μου έκαναν την πρόταση να τους οδηγήσω στο παρθενικό τους ταξίδι, η ιδέα αυτής της παράστασης μου ήρθε απολύτως φυσικά".

Θέατρο της Άνοιξης, Γερμανικού 20, Κεραμεικός, τηλ: 210-5238870

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαργαρίτης
Κοστούμια:  Άντζελα Ελ-Ζέιντ
Μουσική:     Στάθης Δρογώσης

Παίζουν:
Παύλος Εμμανουηλίδης, Ροζαμάλια Κυρίου, Κωνσταντίνα Λαδοπούλου, Φάνη Πέτσα, Ζήσης Ρούμπος

Πρόγραμμα παραστάσεων:
Δευτέρα, Τρίτη: 21:15
Κυριακή: 20:00

Αποτελέσματα 6-7 από τα 7: Προηγούμενη [1][2]
ΑΡΧΙΚΗ   ΝΕΑ-ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ   ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ   ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ   ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ   ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ   ΒΙΝΤΕΟ  ΘΕΑΤΡΟ
  BLOG   CONTACT   LINKS   PRESSKIT

 

Design: Dramamini | Hosting & Development: Strategic Internet Solutions